Het Nintendo Collectie Systeem staat op dit moment al voor een redelijk eind op ppotjes, maar we blijven hier de zeker aan doorontwikkelen EN vullen.

We moeten namelijk zorg gaan dragen dat alle Nintendo releases ooit er in komen te staan, zodat jullie daar aan de hand van acties kunnen doen. En dat zijn stiekem toch best wel een redelijk aantal games. Maar daarnaast zijn we achter de schermen al druk bezig met concepten om het systeem verder uit te gaan breiden.


Huidige features

Om je een goee beeld te geven van de huidige mogelijkheden van het Nintendo Collectie Systeem hebben we per onderdeel een stuk toelichting gemaakt. Mocht je toch nog vragen hebben, check dan eerst onze FAQs en neem anders indien nodig contact op met je feedback.


Consoles

Nintendo Collectie Systeem - ConsolesJe kunt middels consoles aangeven welke consoles je op dit moment in je bezit hebt.

Dit gaat zelfs verder dan Nintendo systemen omdat we weten dat er ook een flink aantal gebruikers zijn die meer dan 1 systeem hebben en soms van andere fabrikanten (ook allerlei andere type consoles kun je toevoegen).

Heb je dus een Sony PS4 (Pro) of een Microsoft Xbox One X, voeg hem dan toe.
Waarom kan dit? Omdat we ook gamers met meer passies dan alleen Nintendo samen willen brengen.
Let wel; we gaan niet voor een totaal systeem qua games, dat gaat namelijk buiten onze expertise.


Collecties

Middels collecties kun je iedere game die je op Nintendo gebied hebt in kaart brengen. Van NES tot Nintendo Switch, met alles wat er op Nintendo gebied dan ook tussen in zou zitten.

Nintendo Collectie Systeem - CollectiesOm je een idee te geven;

 • amiibo
 • Nintendo 3DS
 • Nintendo 64
 • Nintendo DS
 • Nintendo Entertainment System
 • Nintendo Game Boy
 • Nintendo Game Boy Advance
 • Nintendo Game Boy Color
 • Nintendo Gamecube
 • Nintendo Switch
 • Nintendo Wii
 • Nintendo WII U
 • Super Nintendo

LET OP: We tellen systemen zoals de 2DS/3DSXL/DSI etc. voor het gemak niet mee als een losse game categorie.

Deze collecties zijn de backbone (grootste feature) van het Nintendo Collectie Systeem. Zoals je wellicht kunt begrijpen zit er enorm veel tijd en werk in het inrichten hiervan. We zijn dan ook druk bezig om oudere titels hier in te verwerken. We hopen dit in spoedig volledig af te kunnen gaan ronden. Dus mocht je nog niet iedere titel er in kunnen vinden, we zijn ons daarvan bewust en we zijn ermee bezig.


Favorieten

Nintendo Collectie Systeem - FavorietenJe kunt natuurlijk een ontzettende grote Nintendo collectie hebben, welke eventueel strekt over verschillende systemen, maar lang niet alles zal bij je favorieten horen toch? Er zijn altijd die games die een speciaal plekje in je hart hebben verdiend en daarom tot je favoriete titels behoren.

We vonden het daarom passend om het mogelijk te maken in het Nintendo Collectie Systeem aan te geven wat je favorieten games zijn per systeem.

Zo kun je snel en makkelijk aan andere Nintendo gamers laten zien wat jouw favoriete games op ieder Nintendo systeem zijn om hen ook weer te inspireren qua wat ze nog kunnen gaan spelen.


Nu aan het spelen

Nintendo Collectie Systeem - Nu aan het spelenVoor anderen is het heel leuk om te kunnen zien met welke games je nu bezig bent. Nintendo laat dat met behulp van notificaties en alerts goed zien op bijvoorbeeld de Nintendo Switch.

Maar het probleem is dat je het daar alleen kunt aangeven voor de Nintendo Switch en niet voor games van andere systemen zoals bijvoorbeeld een Nintendo Gamecube of nog verder terug een Nintendo Game Boy.

Met het Nintendo Collectie Systeem, kun je dat wel. Geef aan welke games je aan het spelen bent en bepaal of je dit ook op je profiel op NintendoReporters wilt weergeven.


Uitgespeeld

Nintendo Collectie Systeem - UitgespeeldHet is fijn om een goed overzicht te hebben van games die je uitgespeeld hebt. Helaas kun je dat bijvoorbeeld op de Nintendo Switch niet aangeven. Vooruit sinds kort kun je mappen maken,

Zelf hebben we bijvoorbeeld best een grote collectie en wij verliezen zelf soms ook het overzicht van wat hebben we nu wel / niet uitgespeeld.

Derhalve dat we dachten dat het toevoegen van een optie in het Nintendo Collectie Systeem hiervoor handig zou zijn. Maar zoals met alles in dit systeem is dit iets wat je kunt toepassen over je gehele Nintendo collectie. 

Laat anderen zien wat je al hebt uitgespeeld!


Verlanglijsten

Nintendo Collectie Systeem - VerlanglijstenEr zijn vast wel games die je wil toe gaan voegen aan je collectie. In het kort je hebt vast wel een verlanglijst.

Nintendo voorziet daar op de Nintendo Switch wel in met de Wenslijst optie in de Nintendo eShop. Maar wat nou als je een titel nog wilt gaan toevoegen die daar niet in zit? Misschien ben je wel een retro verzamelaar die bezig is met (het compleet) maken van een NES of SNES collectie.

Het Nintendo Collectie Systeem heeft derhalve een systeem-brede optie voor verlanglijsten waarmee mensen ook met je mee kunnen denken in het verzamelen. Ook handig voor cadeautjes 😉


Beoordelen

Nintendo Collectie Systeem - BeoordelingenAangezien we het ook mogelijk hebben gemaakt om releases (games) te beoordelen, hebben we ook dit verbonden met het Nintendo Collectie Systeem.

Zie dus ook in je Nintendo collectie, en als het toestaat op je profiel, de beoordelingen die je aan games uit je collectie hebt gegeven terug.

Beoordelingen zijn verder niet beperkt tot je collectie, want ook al heb je een game niet vinden wij dat je moet kunnen aangeven wat je van die titel vind en denkt.


Game statistieken

Nintendo Collectie Systeem - Game StatistiekenDankzij het in het leven roepen van het Nintendo Collectie Systeem kunnen we ook inzichten bieden vanuit de NintendoReporters community in combinatie met losse releases (games). Dit noemen wij de Game Statistieken.

De cijfers bij de Game Statistieken zijn volledig anoniem maar bieden inzicht in;

 • Hoeveel mensen een game in bezit hebben.
 • Hoeveel mensen een game als favoriet beschouwen.
 • Hoeveel mensen een game nu aan het spelen zijn.
 • Hoeveel mensen een game uitgespeeld hebben.
 • Hoeveel mensen een game op een verlanglijst hebben staan.
 • Wat mensen een game gemiddeld hebben beoordeeld.

Toekomstige features

Natuurlijk is het zo dat we het Nintendo Collectie Systeem uit willen blijven breiden met leuke features welke de interactie tussen Nintendo gamers zal verbeteren. 

De volgende zaken staan al op onze roadmap;

 • Matchmaking; samenbrengen van Nintendo gamers welke dezelfde games spelen.
 • Koop / Verkoop; samenbrengen van Nintendo gamers welke een game willen kopen/verkopen.
 • Ruilen; samenbrengen van Nintendo gamers welke een game willen ruilen
 • Uitlenen van games; Bijhouden aan wie je een game geleend hebt.
 • Andere ideeën laten we voor nu even geheim.

Stel een feature voor!

De input van jullie als Nintendo fans is onmisbaar voor ons bij het doorontwikkelen van het Nintendo Collectie Systeem. Daarom zouden we je willen vragen om bij een idee wat het systeem nog beter kan maken ons je feedback te laten weten.

We moeten daarin wel realistisch zijn en kijken wat het beste is voor de massa Nintendo fans. Als een suggestie, idee of feedback naar onze mening meer iets is wat voor een individu een oplossing is zullen we dat ook terugkoppelen aan je.