Gamers heb je in alle soorten en maten, in alle leeftijdsgroepen en door alle lagen van de samenleving. Of je nu een next-gen gamer, een retro-gamer, een casual of een die-hard bent. Je bent vooropgesteld een gamer!


Gamers verzamel je!

Iedere gamer heeft een voorliefde voor games. Anders zou je per slot van rekening niet een gamer zijn.  Door die liefde voor games ontstaat een collectie. Soms heb je meerdere collecties maar dat hoeft (nog) lang niet altijd zo te zijn.

Wij willen voor jou als gamer zorgen dat jij jouw digitale Nintendo collectie makkelijk en snel kunt inzien, filteren, delen en kunt beheren. Want dat vinden wij helaas tot op de dag van vandaag  een gemis aan de kant van Nintendo.

Voorbeeld;
Sure je kan op de Nintendo Switch een stuk play activity zien van anderen maar daar houd het simpelweg op. Vooruit matchmaking zou een ding gaan worden. Maar je kan niet iemands volledige collectie zien, zien wat iemands favorieten zijn, welke games ze uitgespeeld hebben of op hun verlanglijst hebben staan om maar wat te noemen.

Dat wordt alleen maar erger als je niet de Nintendo Switch maar een oudere Nintendo console bezit.

NintendoReporters wil iedere gamer een optie geven om te delen, wat ze willen delen, met wie ze het willen delen als het aankomt op hun Nintendo gaming collecties. Of dat nu gaat om bijvoorbeeld een Nintendo Gameboy Advance, Nintendo Wii of een Nintendo Switch collectie.

Zo willen we alle Nintendo gamers samenbrengen zodat er makkelijker en meer interactie kan plaatsvinden. Maar niets is verplicht, jij als gamer bepaalt zelf wat je wel of juist niet wilt doen.


Iedere gamer telt!

Uit diverse rapporten blijkt dat om en nabij 40 % van de mensen die een Nintendo Switch bezitten deze hebben als hun tweede console. Dat betekent dat als wij gamers aanspreken, wij meer dan alleen maar Nintendo fans aanspreken. We spreken ook mensen aan die een Sony Playstation of  een Microsoft Xbox hebben bijvoorbeeld. En daar is helemaal niks mis mee!

Met die insteek hebben we er ondanks dat NintendoReporters een Nintendo gefocused medium is (duhhh) voor gekozen om in het Nintendo Collectie Systeem 1 bijzonder ding te doen.

Op console niveau kun je nagenoeg iedere console die ooit uit is gekomen kiezen. Dus bijvoorbeeld een PS4 of een Xbox One X. Waarom? Omdat ons systeem bedoeld is om gamers samen te brengen.

We zullen nooit alle games van iedere console ooit in kaart kunnen brengen EN dat is ook niet iets wat we willen. Zoals gezegd wij hebben een voorliefde voor Nintendo. Maar wij willen met het Nintendo Collectie Systeem mensen met een passie voor Nintendo samenbrengen en ze helpen met in kaart brengen van hun volledige Nintendo collectie op digitaal vlak.

Voorbeeld;
MAAR we willen ook juist daarnaast Nintendo gamers met andere gaming interesses samenbrengen. Want waarom zouden jullie bijvoorbeeld niet een keer een potje FIFA op de Playstation willen spelen samen? Daar is niks mis mee.

Let wel; dit laatste voorbeeld omtrent matchmaking is iets waar we nog aan het werken zijn.


Nintendo gamers we hopen van harte dat we jullie met het Nintendo Collectie Systeem iets gaafs kunnen bieden wat jullie gaming leven zal verbeteren. Doet het dat niet, heb je zelf daar ideeën of feedback over dan horen we dat natuurlijk enorm graag!