Voor we kunnen beginnen over wat het Nintendo Collectie Systeem is, waarom, hoe, wat etc. is het misschien goed om te weten wie achter het concept van het Nintendo Collectie Systeem zit.


Maak kennis met NintendoReporters en met Patrick

NintendoReporters is een project wat door Patrick Dankers gestart is eind 2017 met als voornaamste reden om zijn liefde voor Nintendo te combineren met het feit dat de het Nintendo nieuws in Nederland beter kan en moest. Het streven voor NintendoReporters is om een van de toonaangevende Nintendo gefocuste mediums van de Benelux te worden. Daarom is de keuze ook gemaakt om naast Nederlands ook Engels te hanteren. 

Meer over Patrick; https://patrickdankers.nl/
Meer over NintendoReporters; https://www.nintendoreporters.com/


Wat is het Nintendo Collectie Systeem? (NCS)

Het Nintendo Collectie Systeem is een dienst welke ontstaan is door het doorontwikkelen van het medium NintendoReporters. Tijdens het doorontwikkelen ontstond de vraag naar wat kunnen we doen om het medium meer te betrekken met de consoles en games van de gamers die het medium bezoeken.

Geen optie vanuit Nintendo zelf

Helaas heeft Nintendo geen concrete API of account koppeling die het bijhouden van je Nintendo collectie mogelijk maakt. Laat staan voor je totale Nintendo collectie als je ook oudere consoles bezit.

Daarop heeft NintendoReporters besloten om het platform qua games (releases) zo in te richten dat het uit te breiden is met ieder Nintendo platform en daardoor ook iedere game. Wat vervolgens weer aan een individuele gebruiker maar ook meerdere gebruikers gekoppeld kan worden, om zo naast de collectie van de persoon ook naar statistieken etc te kunnen werken.

Meer dan collecties ‘alleen’

Hiedroor is een systeem ontstaan wat zoveel meer doet dan ‘alleen maar’ een collectie bij kunnen houden. Wat op zichzelf ook al best vet is natuurlijk.

Je kunt namelijk nu reeds je consoles bijhouden, collecties bijhouden, favorieten aangeven, games die je uitgespeeld hebt aangeven, aangeven wat je aan het spelen bent, beoordelingen geven etc. Maar daar gaat het niet bij blijven.

We zullen aan het Nintendo Collectie Systeem blijven doorontwikkelen zodat er in de toekomst nog veel meer mogelijk zal gaan worden. Bekijk zeker een keer alle features om een goed idee van de huidige mogelijkheden te krijgen.


Hoe werkt het Nintendo Collectie Systeem?

Op voorhand, het gebruik van het Nintendo Collectie Systeem is, en zal altijd, volledig GRATIS zijn. NintendoReporters wil het leven van Nintendo fans makkelijker maken en daaraan hoeft niet verdiend te worden! 

Het kunnen gebruiken van het Nintendo Collectie Systeem bestaat uit een paar simpele stappen;

1 – Maak volledig GRATIS een account op NintendoReporters; https://www.nintendoreporters.com/account/account-maken/
kies zelf of je wilt koppelen met behulp van social media of een normaal account wilt met een gebruikersnaam en wachtwoord.

2 – Geef je collectie in via je account; https://www.nintendoreporters.com/account/ (ingelogd zijn is daarvoor vereist)

3 – Deel je collectie met vrienden of niet, aan jou de volledige keuze.

Voorbeeld profiel; https://www.nintendoreporters.com/user/patrick-dankers/ (let op je kunt zelf bepalen wat je wel en niet deelt en met wie op je profiel). Daarnaast krijg je ook een eigen privé pagina met je collectie op; https://www.nintendoreporters.com/account/collectie/ (ingelogd zijn is vereist)

Dat is letterlijk alles wat er nodig is.

Het is 1 keer wat werk om in te geven en daarna een kwestie van up-to-date houden! Dat kan trouwens ook gewoon vanaf een game release pagina zelf.


Het samenbrengen van Nintendo fans, Nintendo gamers, Nintendo verzamelaars

We willen iedereen met een gezonde dosis liefde voor Nintendo samenbrengen en een zo groot mogelijke Nintendo familie (community) vormen. NintendoReporters is een medium en we hopen dat het als medium iets voor je kan betekenen, Maar ook al mocht je om wat voor reden dan ook NintendoReporters geen prettig medium vinden … maar een van onze ‘concurrenten’ … dan nog willen we je toch iets unieks bieden midels het Nintendo Collectie Systeem.

Of je nu een Nintendo fan, Nintendo gamer of Nintendo verzamelaar bent we zijn van mening dat het Nintendo Collectie Systeem van toegevoegde waarde kan zijn voor jou!